Život může být mnohem lepší než se Ti teď může zdát, stačí se zaměřit na to hezké a to špatné hodit za hlavu. Víš co? Já Ti věřím, že to zvládneš ♥

úterý 24. října 2017

Závist a předsudky

Závist. Jedna z nejhorších lidských vlastností. Ikdyž spousta z nás nechce tak závidí. Tamhleté holce závidíš její zadek, tamhleté zase její vlasy. Kluk klukovi závidí auto. Spousta lidí i závidí ostatním dobrou náladu. Ale proč? Vždyť když to mají ostatní, proč bys to nemohl/a mít i TY? Jo jasně jsou věci, které prostě zákonitě nemůžeš mít už zítra, ale proč se vlastně nevydat na cestu k získání toho co doopravdy chceš? Jsou i věci co třeba nikdy nezískáš, ale můžeš se přeci pokusit se k tomu cíli alespoň co nejvíce přiblížit.

A klidně se vsadím, že jsou i na Tobě věci, co ti ostatní závidí. Najdi i Ty ty své přednosti a soustřeď se na ně, jestli třeba vlastně to, co vlastníš není pro tebe lepší než to po čem tolik toužíš a závidíš ostatním.

Není pravým uměním mít vše, ale dokázat být spokojený i s tím co máš. Vždyť člověk co se dokáže radovat i z maličkostí je jedním z nejšťastnějších tvorů.

Každý závidí jen to co nemá a když to získá zjistí, že to vlastně nebylo doopravdy to co chtěl. A z toho se pak stává jeden nepřetržitý životní kolotoč, ze kterého se nelehko vystupuje, ale jakmile je člověk jednou venku, je to bezva pocit.


Předsudky. Další z 'věcí', které hrozně ovlivňují naší společnost. "Hele slyšela jsem o ní, že se chová jako roztažnožka, s tou nechci mít nic společného." - Největším paradoxem je, když následně zjistíte, že ta dotyčná s nikým nikdy nic neměla. Nedávejte na názory ostatních, nejdříve člověka poznejte sami, pokud tu možnost máte a vytvořte si SVŮJ vlastní názor. A myslím, že člověk by ani moc neměl dávat na první dojem. Jo jasně  ten je důležitý, ale z vlastní zkušenosti vím, že   na prvních shledáních hrozně nervózní  a prostě se nechovám tak, jako když už Vás znám a cítím se s Vámi v pohodě.

Nemějte předsudky ani k lidem ani činnostem. Prostě k ničemu co vlastně ani neznáte na vlastní kůži. Poznávejte, objevujte a tvořte si vlastní názory.

Žádné komentáře:

Okomentovat