Život může být mnohem lepší než se Ti teď může zdát, stačí se zaměřit na to hezké a to špatné hodit za hlavu. Víš co? Já Ti věřím, že to zvládneš ♥

úterý 10. října 2017

Sebeláska aneb sama sobě nejlepší kamarádkou?..

Sebeláska. V poslední době dost opakované téma. Ze všech stran slyšíte, že je hlavní se mít rád. Ale jak toho vlastně má člověk docílit? To už je těžší, jelikož tohle je prostě věc na kterou si člověk musí přijít sám. Já bych tu ráda napsala něco o mém souboji se sebeláskou, o mém názoru a přesvědčení a ostatních věcech, které se tohohle tématu týkají.

Jedním z prvních kroků je dle mého názoru uvědomit si to, kdo vlastně jsme, jaký jsme a to jestli jsme vlastně takoví jaký chceme. Není to o jen tom, se začít chovat namyšleně, muset vážit 50 kilo či se skrývat do nejnovějšího trendy oblečení. Stačí k sobě mít úctu, pokud máte pocit že na sobě chcete něco změnit, tak do toho, ale nedělejte to násilně. Sama dobře vím, kolikrát jsem se chtěla změnit, udělala jsem to co nejrychleji a pak mi jen stačila jedna zlá poznámka z okolí a byla jsem zpět kde jsem začala. Pokud změnu chcete, tak jí chtějte především kvůli sobě a ne kvůli ostatním. Jděte na to pomalu s kamarádským a nenásilným přístupem, ne že si budete říkat věci typu "jsem hrozně tlustá tak musím přestat žrát", chcete zhubout? Tak fajn, ale říkejte si, že je to pro zdraví vašeho těla, které vám bude vděčnější za ovoce a zeleninu než za čokoládu. Ale to je jen příklad přístupu.

Na co se na sebe každé ráno mračit do zrcadla, když se na sebe můžete usmát. Proč zkoumat každý detail vašeho obličeje, když můžete polonazí tancovat a zpívat si u čištění zubů? Jednoduché radosti života. Dělejte si radost, blbněte, nepřemýšlejte nad tím, kolik vám je. Nikdo vás přece nevidí a tak nikdo ani nemůže řešit, že na tohle nemáte věk. A i kdyby vás ostatní viděli, tak jim to stejně přeci může být úplně ukradený. Na co hodinu utrápeně stát u zrcadla a přemýšlet co si vzít na sebe, aby vás to nezvětšovalo, nezmenšovalo a podobně? Vemte si to v čem se cítíte dobře a okolí to hned pozná. Vyjděte na ulici s úsměvem a usmívejte se na lidi okolo, uvidíte že vám ten úsměv brzo někdo vrátí, což vám udělá radost. Najděte si to, co na Vás máte rádi. Máte krásné oči, vlasy, zadek či cokoliv jiného? Udělejte z toho přednost. Nevšímejte si nedokonalostí ale zaměřte se na to hezké.

Dělejte si radost všelijakýma blbůstkama, které vám vykouzlí ten úsměv, at už je to jen to, že si uděláte čaj a zachumláte se do pelechu.Přemýšlíte nad tím, když na ulici vidíte kaluž, že do ní skočíte? Směle do toho pokud vám to udělá radost.Poslouchejte hudbu, která ve vás probudí jen radost a zazpívejte si z plných plic.  Všechny maličkosti tvoří celek a uvidíte že ikdyž si budete dělat radost věcma, které nejsou hmatatelné na své psychice to pocítíte. Buďte pro sebe nejlepší kamarádkou a říkejte si to, co si přejete slyšet. Jakmile to vyslovíte nahlas je to úplně jiné než když si to jen říkáte v duchu

Slýcháte kritiku v okolí? Zapomeňte na to, kamarády si totiž vybrat můžete, oblečení si taky můžete vybrat, ale oblečení na kamarádovi už ne. To je to. Každý by si měl řídit svůj život. Ale zase to neberte úplně doslova, někdy vám kamarád chce opravdu jen poradit a né vás řídit.

Pokud neznáte projekt #zanormalniholky, tak se na něj určitě podívejte tady:) a nechte se tam také inspirovat. Pokud umíte anglicky tak určitě doporučuju Selfloveclub a Bodyposipanda :).

Hlavně nezapomínejte na to, že to nepříjde ze dne na den, ale musíte na tom ustavičně pracovat.


NEZAPOMEŇTE PRO SEBE UDĚLAT KAŽDÝ DEN ASPOŇ JEDNU VĚC, KTERÁ VÁM UDĚLÁ RADOST ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat